Дизайн барної стійки на маленькій кухні

Опубліковано mebel-Kivi на

Барна стійка завдяки компактності може підійти під будь-який дизайн, і навіть відмінно підкреслить достоїнства і приховає недоліки будь-якої частини кухні.

Кухня і стіл. особливості розміщення

Незважаючи на можливість установки в будь-якому місці існує кілька дизайнерських правил, дотримуючись яких барний стіл і стільці будуть мати гарний вигляд. Стіл може розташовуватися паралельно або перпендикулярно основної робочої частини на вашій кухні. Паралельне розташування відмінно підійде якщо кухня досить вузька, тоді як перпендикулярне розташування використовується в більш квадратних приміщеннях. Існує ще й третій варіант, коли барний стіл є продовженням робочої стільниці. Це досить ергономічне рішення, яке дозволяє заощадити більше місця. І не біда якщо робоча частина впирається у стіни, барна стійка може відмінно розміститься біля неї як підвіконня. Тоді збіднюючи трапеза на кухні стане ще приємніше, якщо з вашого вікна відкривається чудовий вид.


Також, кухня з барною стійкою, яка може кріпиться до стіни за допомогою відкидного механізму. Тоді при необхідності ви отримаєте додаткову робочу поверхню, яку при бажанні можна швидко прибрати. Цей елемент інтер’єру не тільки для прийому їжі, при недостатній кількості вільного місця барний стіл може відмінною підійти для приготування ваших улюблених страв.

Барний стіл також широко використовується в якості кордону між кухнею та вітальні в квартирах-студіях. У такому випадку цей предмет інтер’єру виступає сполучною ланкою між дизайном двох різних зон.

Досить часто використовуються двоярусні конструкції барних стійкий. Верхній рівень передбачає використання дуже високих стільців, тоді як нижній виступає в якості робочої поверхні для приготування страв. Через такого простого рішення ви зможете отримати вдвічі більше нової поверхні, при цьому не займаючи зайвого простору.
В останнім часом дуже популярні барні столи, в які вмонтовані модульні системи зберігання. В такому випадку вони виступають додатковими шафками, де може зберігатися зайва кухонне начиння.

Кухня і барний стілець. Ергономіка і особливості розміщення

Найчастіше барний стіл і стільці розміщуються саме для економії вільного простору. Саме тому так важливо дотримуватися співвідношення розмірів по висоті і ширині. Тоді ваша кухня зможе наповнювати душу почуттям затишку та комфорту.
В першу чергу необхідно дотримуватися висоту стільця і ​​стільниці. Тут існують три варіанти:

  • Низький барний стілець із висотою 58-71 см на стільницю з висотою 89-95 см.
  • Високий барний стілець з висотою 74-81 см на стільницю з висотою 104-110 см.
  • Дуже високий барний стілець з висотою 84-91 см на стільницю з висотою 104-120 см.

Це дозволить вам і вашим гостям відчувати себе комфортно під час трапези.
Конструкція стільниці також відіграє значну роль в дотриманні комфорту на вашій кухні. На місце для одну людину потрібно відводити 75 см. Саме завдяки цим принципом можна визначити довжину барної стійки, яка може задовольнити потреби вашої сім’ї та гостей.

Підсумки

Барні місця дозволяють доповнити дизайн вашої кухонної кімнати, і навіть заощадити трохи вільного простору якщо площа приміщення невелика

Категорії: Uncategorized